Στην Καστοριά βρεθήκαμε με το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Η
ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ» για μαγειρικά γυρίσματα και απολαύσαμε τη φύση,
καλό φαγητό μα πάνω από όλα καλή παρέα.
Η Καστοριά, είναι ένας τόπος προικισμένος με ιδιαίτερα φυσικά χαρίσματα, αγκαλιασμένος από την ασύγκριτη ομορφιά της λίμνης με πλούσιες ιστορικές και πολιτιστικές παρακαταθήκες. Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδος. Μια πόλη κτισμένη αμφιθεατρικά με σημαντικά μνημεία του Βυζαντινού πολιτισμού, μοναδική ιστορία και αρχιτεκτονική. Στοιχεία που μαζί με την μαγευτική λίμνη δημιουργούν ένα αξεπέραστο σκηνικό που είναι δύσκολο να του αντισταθεί και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης.
Η Καστοριά, είναι ένας τόπος προικισμένος με ιδιαίτερα φυσικά χαρίσματα, αγκαλιασμένος από την ασύγκριτη ομορφιά της λίμνης με πλούσιες ιστορικές και πολιτιστικές παρακαταθήκες. Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδος. Μια πόλη κτισμένη αμφιθεατρικά με σημαντικά μνημεία του Βυζαντινού πολιτισμού, μοναδική ιστορία και αρχιτεκτονική. Στοιχεία που μαζί με την μαγευτική λίμνη δημιουργούν ένα αξεπέραστο σκηνικό που είναι δύσκολο να του αντισταθεί και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης.
Στις όχθες της λίμνης χάρηκα έναν απολαυστικό περίπατο και θαύμασα τους κατάλευκους κύκνους και την πλούσια ορνιθοπανίδα.
Περπάτησα στα σοκάκια του Ντολτσό και βρέθηκα μπροστά σε μεγαλόπρεπα Καστοριανά αρχοντικά του 17ου και του 18ου αιώνα που μαρτυρούν την οικονομική και καλλιτεχνική άνθηση της περιόδου όπου οι γουνοποιοί επέκτειναν τις δραστηριότητες τους πέρα από τα σύνορα της χώρας.
Στο εστιατόριο –αρχοντικό «ΝΤΟΛΤΣΟ» μαγειρέψαμε με την πληθωρική και ταλαντούχα κυρία Τέτα «ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΑΚΑΛΟ».
Με την αρχόντισσα της Καστοριανής κουζίνας φτιάξαμε και πεντανόστιμους «ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ».
Στο Πολυκάρπι, δέκα λεπτά μόλις από την πόλη της Καστοριάς με την Δήμητρα μαγειρέψαμε δίπλα στη λίμνη.
Με ψάρια από τη λίμνη η Δήμητρα μας δείχνει τη τεχνική της για το τοπικό φαγάκι «ΠΡΙΚΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΟ».
Αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο της εταιρείας τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Φιλότα Ταλίδη, τον Ιορδάνη Μιχαηλίδη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΔΕΔΗΣ και τον αγαπημένο μου συνεργάτη Νίκο Παπαδημητρίου.
Στο ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ φτιάξαμε νοστιμότατα γιαπράκια με το σεφ του ξενοδοχείου. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία στο ωραίο σας ξενοδοχείο, χάρηκα ιδιαίτερα που απέκτησα δυο καινούργιους φίλους. Τα φιλιά μου Μαρία και Ιορδάνη.
Στη ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ στο Πολυκάρπι απολαύσαμε ένα ωραιότατο γεύμα από τα χεράκια της Δήμητρας, που κάνει θαύματα με τα ψάρια που ψαρεύει στη λίμνη ο άντρας της ο Τάσος . Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την παρέα. Περάσαμε ωραία. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.
Η Δήμητρα για την εκπομπή μου «Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ» μας έφτιαξε λιμνίσιο «ΓΡΙΒΑΔΙ ΓΚΑΡΟΥΦΑ».
Ευχαριστίες και στο Δημήτρη Σλημιστινός για τις τέλειες φωτογραφίες του και την βοήθεια του στα γυρίσματα της εκπομπής.
Στο Σιδηροχώρι που βρίσκεται στα 1100 μέτρα υψόμετρο στις πλαγιές του Βιτσίου στο Ξενώνα Πεντόλβιο η Ευδοκία μας έφτιαξε γλυκάκι που μοιάζει με τον κουραμπιέ. Το όνομα αυτού: ΣΑΛΙΑΡΟΙ.
Να κεράσουμε και τους φίλους μας που με μεγάλη προσοχή παρακολούθησαν το γύρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου